Hur jag arbetar

Lenka Novobilska legitimerad veterinär

Hur jag arbetar

Innan besöket sker:

Sedan du har bokat tid på telefon, ska du fylla i patientformuläret (ladda ner här) och skicka tillbaka till info@holistiskveterinar.se

 

Vad kan du förvänta dig vid besöket?

 

1. Anamnes

Du berättar varför du har kommit, hur länge djuret har haft besvär mm. Om du har en journalkopia från tidigare veterinärbesök så är det jättebra. Om du ej kan skaffa detta själv innan besöket, så går det bra att maila mig och tala om vilken veterinär du varit hos, så att jag kan skaffa en journalkopia. För att besöket ska bli så givande som möjligt så är det bra att veta vad som är gjort och vilka prover som är tagna, så vi slipper dubbelarbete.

 

2. Klinisk undersökning

Jag gör alltid en noggrann klinisk undersökning av djuret. Vid behov tas prover. Anser jag att det finns behov av röntgen el. ultraljud för att ställa rätt diagnos så kommer jag att skriva en remiss.

 

3. Undersökning enligt kinesisk medicin

Här kommer jag att titta på tungan, kontrollera pulsen, känna på meridianer och akupunkturpunkter för att se om det finns svullnader eller fördjupningar.

Jag kontrollerar också BackShu punkter på ryggen, som kan ge mig en bild av de inre organens status, om det finns brister eller överskott.

Nu är jag redo att ställa diagnos enligt kinesisk medicin, vilket t.ex. kan låta så här:

”Spleen Qi Deficiency” Detta innebär att mjälten har brist på energi och därför ej klarar att arbeta som vanligt. Symtom på detta kan visa sig som diarré, kräkningar eller hudinfektioner.

 

4. Behandling och prognos

När dessa steg är genomförda väljer jag det bästa behandlingssättet för ditt djur. Jag börjar alltid med akupunktur där kroppens respons avgör hur lång tid behandlingen tar.

Vi tittar på ditt djurs diet och ser hur djuret mår av maten - kanske rekommenderar jag att ändra dieten för att djuret ska bli friskt. Jag arbetar också med olika fodertillskott.

Vi kommer att prata om ditt djurs prognos: Kommer mitt djur att bli friskt? Kommer mitt djur ha en bra livskvalitet? Mitt ansvar som djurägare hemma, klarar jag det? Hur mycket kommer det att kosta mig?

 

Detta är en kort beskrivning av hur jag arbetar. Jag använder mig av västerländsk medicin, kinesisk medicin och olika fodertillskott för att få ett så bra resultat som möjligt. De djur som har kroniska sjukdomar, som ej går att bota helt, ser jag till att ge en bra livskvalitet. Jag förväntar mig att du är beredd att delta i djurets läkningsprocess, då du känner ditt djur bäst och påverkar det på alla sätt. Detta kan innebära t.ex att du får börja laga mat till djuret, öka/minska aktivering mm. Jag ger dig alla tips och råd jag kan. Jag strävar mot att hålla mina klienter uppdaterade angående vården omkring deras djur.

 

Läs gärna vidare om en sund hund. Då förstår du hur jag tänker och kan ställa frågor till mig.